Ce este silimarina si pentru ce se utilizeaza

Ce este silimarina si pentru ce se utilizeaza

Silimarina, un complex de flavonoide extras din semintele de Armurariu, sylibum marianum, este o planta care are o multime de beneficii pentru sanatatea organismului. Datorita proprietatilor antioxidante si antiinflamatorii, silimarina este des utilizata drept un remediu medicinal pentru diferite afectiuni. Este folosita pentru combaterea bolilor hepatice cronice, care sunt cauzate de hepatita virala sau de consumul in exces de alcool si protejeaza ficatul de ciroza, boala care poate lasa cicatrici.

Armurariu este ingredientul care ajuta organismul sa elimine toxinele ce pot provoca tulburari sau dezechilibre, care se pot manifesta prin colesterol ridicat, pietre la vezica biliara, diabet, leziuni ale pielii sau efecte negative din cauza chimioterapiei. Are proprietati la fel de puternice precum vitamina E sau C si lupta imptoriva radicalilor liberi, prevenind procesul de imbatranire al organismului.

Pentru ce poti utiliza produsele de silimarina:

Poti preveni si controla diabetul. Un consum regulat de silimarina impreuna cu tratementele conventionale pe care medicul ti le recomanda impotriva diabetului, te pot ajuta sa tii sub control nivelul glucozei din sange, dar si simptomele neplacute, care pot aparea din cauza afectiunii. Consumul de silimarina poate imbunatatii nivelul insulinei din sange, un avantaj major pentru pacientii care sufera de diabet.

Previne imbatranirea. Antioxidantii din compozitia silimarinei pot preveni efectele nocive ale radicalilor liberi, eliminand toxinele din sange, iar acest aspect poate incetini procesul de imbatranire. Este valabil atat pentru suprafata pielii, cat si in interior, la nivelul organelor. Consumul regulat de silimarina este o modalitate simpla prin care poti reduce semnele de imbatranire, dar si aparitia leziunilor de piele, cum ar fii ridurile, liniile fine de expresie sau petele negre si modificarile de culoare.

Poate reduce riscul de dezvoltare a cancerului. Silimarina are efecte hepatoprotectoare si anticancerigene, care pot duce la inhibarea cresterii celulelor de cancer la san, piele, prostata si celule cervicale. Silimarina poate stimula sinteza proteinelor si, de asemenea, poate modifica stratul exterior al celulelor sanatoase, protejandu-le impotriva deteriorarii, dar si mutatiilor. Poate ajuta la reinoirea celulara si poate inhiba toxinele, contracarand efectele nocive ale produselor chimice.

Detoxifica ficatul. Starea sangelui este in stransa legatura cu starea de sanatate a ficatului, fiind unul dintre organele raspunzatoare de detoxifierea organismului. Ficatul are rolul de a purifica sangele pentru a proteja fiecare organ din corp. Elimina substantele nocive din sange si ii ofera organismului o energie permanenta, eliberand glucoza din sange.  Silimarina, cunoscuta ca un compus natural, poate fi un ajutor pentru buna functionare a ficatului deoarece are un rol puternic detoxifiant.

Citeste si articolul despre proprietati, beneficii, contraindicatii si reactii adverse ale silimarinei pentru mai multe detalii.

2 thoughts on “Ce este silimarina si pentru ce se utilizeaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.