5 beneficii ale siropului de artar

Foarte multe persoane consuma cantitati mari de zahar, probabil mai mult decat au nevoie de fapt. Siropul de artar este unul dintre indulcitorii care reprezinta o alternativa buna pentru inlocuirea zaharului, daca este consumat cu moderatie.

Indulcitorii naturali de calitate, cum este si siropul de artar, contin niveluri mai ridicate de substante nutritive benefice, antioxidanti si fitochimici, spre deosebire de zaharul de masa alb.

Atunci cand se consuma in cantitati adecvate, avantajele siropului de artar sunt legate de reducerea inflamatiei, furnizarea substantelor nutritive si o gestionare corecta a zaharului din sange. Afla din randurile de mai jos beneficiile siropului de artar.

 

  1. Contine numerosi antioxidanti

Spre deosebire de zaharul rafinat, siropul de artar are o capacitate antioxidanta mult mai mare. Studiile au aratat ca siropul de artar pur contine pana la 24 de antioxidanti diferiti. Acesti antioxidanti, sub forma de compusi fenolici, sunt folositori pentru reducerea daunelor provocate de radicalii liberi care pot provoca inflamatii si pot contribui la formarea diferitelor boli cronice.

Opteaza pentru siropurile de artar din clasa B, care sunt mai inchise la culoare, deoarece acestea contin mai multi antioxidanti.

 

  1. Are indice glicemic scazut

Zaharul rafinat si carbohidratii rafinati, in general, sunt cunoscuti ca sunt foarte repede metabolizati de ficat, provocand o “crestere a zaharului”.

Consumul mare de zahar creste rapid glicemia si insulina. Cu timpul apare o scadere a raspunsului insulinei, dar si dificultati de gestionare a glucozei din sange, motiv pentru care se dezvolta diabetul.

Este important de stiut ca un consum mare de zahar din orice sursa, este una dintre cauzele principale ale unor probleme de sanatate raspandite precum obezitatea, diabetul de tip 2, bolile cardiace. Pe cat posibil, este bine sa fie evitat zaharul rafinat.

 

  1. Lupta impotriva bolilor inflamatorii

Deoarece siropul de artar contine compusi polifenolici, raspunzatori pentru reducerea inflamatiei, face astfel parte dintr-o alimentatie sanatoasa. Siropul de artar contribuie prin urmare la prevenirea anumitor boli cum ar fi artrita, boala inflamatorie intestinala sau boala cardiaca.

 

  1. Ajuta la protejarea sanatatii pielii

Multe persoane folosesc siropul de artar pentru uz extern, direct pe piele. In mod similar cu mierea, siropul de artar poate ajuta la scaderea inflamatiei pielii, roseata, pete si uscaciune. Combinat cu lapte crud sau iaurt, se obtine o masca care poate hidrata pielea, reducand in acelasi timp bacteriile si semnele de iritare.

 

  1. Intareste sistemul imunitar

Lipsa zincului si a mineralelor ar putea duce cu usurinta la o reducere a numarului de celule albe din sange, ceea ce afecteaza buna functionare a sistemului imunitar. Suplimentarea acestor minerale este singura modalitate cunoscuta de a restabili nivelul lor. Siropul de artar este o sursa buna de zinc si mangan, care joaca un rol cheie in intarirea sistemului imunitar.

 

Plafarul online Planteea iti pune la dispozitie o gama variata de sirop de artar pe care sa il folosesti in locul zaharului, tu si toti membrii familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.