Uleiul de cânepă, după cum îi spune și numele, este format cu ajutorul semințelor de cânepă prin presare la rece. Este îndrăgit de întreaga industrie cosmetică pentru proprietățile hrănitoare și rezultatele uimitoare, dar și de industria alimentară. Controversa acestui tip de ulei este strâns legată de uleiul CBD, care au funcții și compoziții diferite.
Din ce în ce mai multe persoane apelează la acest ulei, date fiind beneficiile, iar anumiti doctorii îl recomandă drept tratament alternativ naturist.
În cele de mai jos vom descoperi avantajele, riscurile, dar și modul de utilizare al acestui ulei.
Uleiul de cânepă folosește proprietățile următorilor acizi grași polinesaturați: acid linoleic, acid alfa-linolenic și acid gamma-linolenic. Omega 3 și Omega 6 sunt puterea din spatele eficienței acestui produs.
1. Beneficii pentru piele
Este folosit pentru capacitatea de hidratare, care pare să-și mențină efectul pe o perioadă îndelungată. De asemenea, este recomandat pentru tipurile de ten foarte uscat. Ajută și în prevenirea viitoarelor probleme cu pielea, pentru că restabilește sănătatea și bariera acesteia. Faptul că este foarte ușor absorbit de piele creează din acest ulei un real ajutor.
2. Poate scădea tensiunea
Pentru oamenii hipertensivi este un remediu potrivit, acest ulei poate micșora presiunea de la nivelul vaselor de sânge.
3. Uleiul de cânepă îmbunătățește sănătatea inimii
Datorită conținutului bogat în acizi reușește să aducă sănătatea inimii la niște parametri normali.
4. Ajută în tratarea cancerului
Foarte important de menționat este că acest ulei nu poate face decât să ajute corpul să treacă peste această boală necruțătoare, nu reprezintă un tratament certificat.
5. Folosit împotriva bolilor mintale
Deși încă se efectuează studii privind acest aspect, uleiul de cânepă pare a fi extrem de benefic pentru persoanele care au probleme mintale, cu scopul de a calma spasmele.
6. Ajută copiii cu autism
Conform studiilor, din ce în ce mai mulți părinți apelează la uleiul de cânepă pentru că ar atenua din simptomele specifice. Deși nu are un efect uimitor, se pare că ar reduce impulsivitatea copiilor.
Forme de prezentare:
Uleiurile pe care le găsiți pe piață capătă diferite forme, printre care găsim: uleiuri alimentare, uleiuri cosmetice, terapeutice etc.
Majoritatea celor luate pe cale orală (anume uleiul de cânepă alimentar) pot avea următoarele acțiuni:
- colesterol crescut;
- hipertensiune arterială;
- dereglari hormonale;
- sistem imunitar slăbit;
- artroze;
- boli autoimune;
- stimulent al sistemului nervos;
- probleme cu colonul;
- reduce numărul kilogramelor în plus;
- alte boli și probleme asociate cu pielea;
- reduce anxietatea și stările de oboseală.
Cum utilizăm uleiul de cânepă?
Uleiul alimentar este utilizat de obicei în salate, având în vedere aroma deosebită pe care o aduce preparatului, dar și beneficiilor medicale.
Uleiul folosit pentru hidratare se aplică de obicei zilnic sau ori de câte ori simțiti nevoia.