- Folosim cartofi roșii, care tind să aibă mai mult amidon și conțin mai puțină apă – fapt care îi face să devină foarte crocanți când sunt prăjiți. Dar și orice cartof alb se va potrivi.
- Puteți înlocui făina de năut cu făina normală, de grâu, totuși preferăm textura obținută din făina de năut, deci merită să încercați s-o găsiți.
- De asemenea, puteți prepara porțiile dinainte, le puteți păstra la frigider și le puteți reîncălzi la cuptor.
Ingrediente necesare pentru clatite din cartofi:
- 500g cartof alb
- 2 șalote, curățate de coajă + tocate
- 2 cepe verzi, de primăvară, tocate
- 1 pumn de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, tocat mare (suplimentar, pentru topping)
- 3 linguri de făină de năut
- sare + piper
- ulei vegetal
Garnituri opționale:
- varză murată
- ceapă roșie murată
- cremă vegană sau iaurt
Mod de preparare:
Feliați cartofii în jumătate și răzuiți-i de coajă. Folosiți un prosop curat pentru a stoarce cât mai multă zeamă, apoi transferați cartoful ras într-un castron mare și adăugați șalota, cepele verzi, de primăvară, pătrunjelul, făină de năut, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Se amestecă totul, apoi se modelează în 4 clătite de dimensiuni uniforme.
Puneți ulei vegetal într-o cantitate generoasă la încins, într-o tigaie, la foc mediu. Apoi prăjiți clătitele de cartofi câteva minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.
Așezați clătitele de cartofi pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi orice exces de ulei, apoi serviți cu garniturile/toppingurile preferate.
Urmariti si pagina de Facebook pentru alte retete si sfaturi