Top 4 motive sa consumi sirop de artar
Sursa: http://s3.amazonaws.com/finecooking.s3.tauntonclud.com
Exista mai multe tipuri de indulcitori naturali care se recomanda sa fie utilizati in locul zaharului, iar siropul de artar nu lipseste de pe aceasta lista.
Printre cele mai importante beneficii pentru sanatate pe care le are aceasta substanta minune se numara si intarirea sistemului imunitar si mentinerea unei inimi sanatoase. De asemenea, acesta are proprietati antioxidante care ne protejeaza organismul de radicalii liberi. Acestea sunt insa doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa consumi sirop de artar! Vrei sa le afli si pe celelalte? Iata-le!
- Are o valoare nutritionala ridicata
Siropul de artar nu este doar tentant de delicios, dar are si o valoare nutritionala care l-ar putea incadra cu succes in categoria superalimentelor. Printre altele, siropul de artar contine minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu si zinc. Totodata, vitamine precum tiamina, riboflavina, niacinul si B6 se regasesc de asemenea in siropul de artar.
- Contine antioxidanti
Siropul de artar are diferite proprietati antioxidante, substante esentiale pentru o viata sanatoasa. Antioxidantii sunt importanti pentru organism, deoarece neutralizeaza radicalii liberi, astfel fiind prevenite diverse afectiuni. Asadar, consumul de sirop de artar este eficient pentru prevenirea unor boli precum diabetul zaharat, dar si pentru evitarea afectiunilor sistemului cardiac.
- Intareste sistemul imunitar
Lipsa zincului si a manganului ar putea duce la scaderea numarului de celule albe din sange, ceea ce afecteaza raspunsul sistemului imunitar. Suplimentarea acestor minerale este singura modalitate eficienta de a restabili echilibrul de care organismul are nevoie, iar siropul de artar este o sursa foarte buna pentru a asigura aportul zilnic de zinc si mangan.
- Pastreaza sanatatea reproductiva masculina
Consumul de sirop de artar contribuie, de asemenea, la mentinerea sanatatii sistemului reproducator masculin. Exista anumite minerale, cum ar fi zincul, care se gasesc in siropul de artar si care sunt foarte benefice pentru glanda prostatica. Pe de alta parte, reducerea nivelului de minerale creste riscul de aparitie unor boli precum cancerul de prostata. De aceea este recomandat ca barbatii sa consume o cantitate suficienta din acest superaliment.
Având indicele glicemic = 65, cum poate fi „eficient pentru prevenirea unor boli precum diabetul zaharat” ?!?!?
Buna ziua,
Siropul de arțar are un indice glicemic mai scăzut decât zahărul alb sau cel brun, respectiv 54. Înlocuirea zahărului cu sirop de arțar de gradul A (cel mai puțin concentrat, recomandat pentru consumul zilnic) sau de gradul B (pentru gătit) poate preveni un număr mare de boli, printre care și diabetul zaharat. Prin comparație, chiar dacă nu are un IG tocmai mic, este mai eficient în prevenirea diabetului decât consumul de zahăr. 🙂