Cum să îți conturezi silueta de vis cu tărâțe de Psyllium ?

Dacă îți dorești să slăbești într-o manieră sănătoasă, blândă cu organismul, atunci include în planul tău alimentar tărâțe de Psyllium. Nu doar că procesul de reglare al kilogramelor nedorite va deveni unul natural, dar corpul tău se va bucura și de alte avantaje semnificative. 

În cazul în care încă nu ți-e familiar acest produs, merită să știi că îți propunem o sursă bogată de fibre solubile și insolubile, foarte apreciată în India. La bază, planta de Psyllium poate produce până la 15000 de semințe, învelite într-un strat protector, de natură gelatinoasă. Din aceste semințe se produc tărâțele de Psyllium, renumite pentru acțiunea lor benefică asupra sistemului digestiv.

Nu e un secret faptul că o digestie deficitară îți poate crea diverse probleme legate de aspectul fizic, de la tendință de îngrășare până la acnee, ambele afectând pe termen lung stima de sine.

Ai încredere în soluțiile naturale și descoperă împreună cu noi ce beneficii ascund tărâțele de Psyllium!

Ce trebuie să știi despre profilul nutrițional al tărâțelor de Psyllium?
Deși nu au un profil nutrițional foarte complex, tărâțele de Psyllium atrag cu siguranță atenția prin conținutul de fier și calciu. Proprietățile terapeutice puternice sunt asigurate de cantitatea generoasă de fibre (70% fibre solubile și 30% fibre insolubile), fiind adesea consumate ca suplimente. Acest tip de fibre au un proces de fermentație lent, aspect esențial în prevenirea durerilor abdominale și a balonării. 

Iată ce alte beneficii îți oferă conținutul bogat de fibre!

Tărâțele de Psyllium și greutatea

Deși vara, ne dorim mai mult ca oricând o siluetă armonios sculptată, sursele naturale de fibre pot fi o alegere inspirată în orice perioadă a anului, mai ales dacă obiectivul tău principal este o mai bună gestionare a kilogramelor în plus. Modul de acțiune al tărâțelor de Psyllium este prin absorbția lichidului din organism, fenomen esențial în crearea senzației de sațietate. Practic, lipsa apetitului poate fi prelungită până la 6h.

Redobândește-ți confortul digestiv

Funcționarea optimă a digestiei este întreținută și de rolul probiotic al tărâțelor de psyllium, care favorizează dezvoltarea bacteriilor bune pentru microflora intestinală. În plus, bacteriile benefice de la nivelul sistemului digestiv contribuie și la menținerea unei imunități puternice. Procesul lent de fermentare, pe care l-am amintit deja, este secretul care stă la baza prevenirii disconfortului abdominal, caracterizat prin crampe, balonare, flatulență și alte dereglări, precum constipația sau diareea. Dacă sistemul tău digestiv funcționează bine, reglarea greutății corporale poate veni de la sine, devenind un proces firesc. 

Menține-ți inima sănătoasă cu tărâțe de Psyllium

Probabil știi deja că fibrele fac minuni și pentru inimă, nu doar pentru digestie. În acest caz, fibrele din compoziția tărâțelor de Psyllium pot contribui la reglarea nivelului de trigliceride, factor esențial în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare (hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, infarct miocardic). Mai mult, scopul fibrelor în alimentație este și controlul nivelului de colesterol, la fel de periculos pentru sănătatea inimii.

Conform unui studiu, consumul de tărâțe de Psyllium pentru o perioadă de minim 6 săptămâni poate reduce nivelul de „colesterol rău” în rândul persoanelor care se confruntă cu obezitatea sau creșterea necontrolată în greutate.

Dacă în istoricul medical al familiei tale se regăsesc boli de inimă și crezi că predispoziția ta este mai crescută, ia în calcul discuția cu un medic cardiolog, dar și cu un nutriționist, pentru a vedea dacă tărâțele de Psyllium se potrivesc ca o piesă de puzzle în regimul tău alimentar.

Consumul de tărâțe de Psyllium: precauții și contraindicații

Veștile sunt bune: consumul de tărâțe de Psyllium este în general sigur. Nu pierde din vedere că un consum necontrolat te poate pune față în față și cu efecte adverse neplăcute. Printre acestea se regăsesc durerile de stomac, senzația de greață, crampele abdominale. De asemenea, poți experimenta reacții alergice, manifestate prin mâncărimi, iritații, tendința de umflare a limbii, dificultăți respiratorii. 

Dacă te confrunți cu sensibilitate sau chiar afecțiuni la nivelul colonului, este indicat să le consumi doar dacă medicul tău curant îți dă undă verde.

Tărâțele de Psyllium în bucătărie
După cum ai văzut, beneficiile consumului de tărâțe de Psyllium sunt demne de luat în calcul, iar dacă alegi moderația, te poți bucura de rezultate remarcabile și la capitolul remodelare corporală. 

De regulă, tărâțele de Psyllium se pliază bine pe micul dejun, fiind ușor de mixat cu alte cereale și integrat în diverse rețete de terci sau smoothie-uri. 

Pentru dimineți mai inspirate și sănătoase, îți propunem să încerci un smoothie cu tărâțe de Psyllium, hrănitor și detoxifiant!

Ai nevoie de

  • 1 măr verde;
  • 250 ml apă de cocos;
  • 250 ml băutură vegetală de cocos/migdale;
  • sucul de la o lime;
  • 1 linguriță semințe de in;
  • 1 linguriță semințe de chia;
  • 1 linguriță tărâțe de Psyllium.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faci este să introduci toate ingredientele într-un blender și să le procesezi bine.

Apoi, nu-ți mai rămâne decât să-ți savurezi dimineața.

Dacă vrei să consumi tărâțe de Psyllium și să observi schimbările pozitive asupra sănătății tale, pe vegis.ro găsești sortimentele potrivite pentru tine, de la branduri îndrăgite.

Comandă mai avantajos produsele râvnite și practică starea de bine zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.