Delicioasa rețetă de bomboane cu nucă și rom reprezintă o alternativă rapidă și sănătoasă, perfectă pentru sezonul rece.
Vom avea nevoie de:
– 150 g nucă
– 5 curmale
– 2 linguri cacao
– 2 linguri miere
– 1 linguriță scorțișoară
– rom
– un robot de bucătărie puternic
Se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie, proporțiile pot fi în funcție de gusturi.
Se pot tăvăli prin diverse glazuri, precum:
1.Nuca pisată
2.Cacao
3.Ciocolată neagră topită
4.Glazură de ciocolată preparată astfel:
– Ulei de cocos topit – 2 linguri
– Sirop de agave/ arțar – 2 linguri
– Cacao – 2 linguri ( chiar mai mult )
– Fulgi cocos – 2 linguri
– Apă – 2 linguri
Sau după preferințe.
Peste uleiul de cocos topit se pun toate celelalte ingrediente pe foc și se amestecă până se transformă în cremă.
Tips – alături de o cafea sau un ceai.
Enjoy!