Astăzi, Planteea vă propune o rețetă delicioasă și ușor de realizat de biscuiți cu ovăz și ciocolată. Vezi mai jos ce ingrediente am folosit și modul de preparare, pentru a-i surprinde pe cei dragi cu o gustare sănătoasă. 🙂
Ingrediente necesare biscuiți:
– Făină integrală de grâu 225g
– Fulgi de ovăz 100g
– Lapte de migdale sau alt lapte vegetal 100ml
– Praf de copt 8g
– 1 vârf cuțit sare
– Sirop de agave/ arțar 15ml
– Nuci 50g
– Ciocolată neagră sfărâmată
– Topping – fulgi ovăz
Mod de preparare:
Punem într-un vas îndulcitorul, uleiul și laptele și le omogenizam, apoi amestecăm făina cu praful de copt. Ulterior adăugăm făina, fulgii de ovăz, nucile puțin zdrobite, bucățile de ciocolată și sarea și frământăm până obținem un aluat omogen.
Cu mâinile umede facem biluțe din aluat pe care mai apoi le aplatizăm și le punem în tava pregătită cu foaia de copt. Presărăm fulgii de ovăz și mai aplatizăm puțin. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade până ce rumenesc, timp de aproximativ 20 – 25 minute.
Enjoy!
De ce să folosim făină integrală?
Spre deosebire de făina albă clasică utilizată de cele mai multe ori în bucătărie pentru produsele de panificație sau deserturi, făina integrală nu își pierde din substanțele nutritive în procesul de măcinare a bobului, având de 7 ori mai multe fibre decât cea albă.
Beneficii:
- conferă rapid starea de sațietate;
- asigură funcționarea în condiții optime a digestiei;
- germenii de grâu întăresc imunitatea prin aportul de vitamine și minerale;
- reprezintă o sursă foarte importantă de antioxidanți;
- aportul ridicat de fibre ajută la diminuarea colesterolului.
One thought on “Biscuiți cu fulgi de ovăz și ciocolată – rețetă”