Rețete bomboane raw – ideale în pauzele de cafea.

bomboane raw cu cacao și coajă de portocală

În zilele răcoroase și posomorâte vă propunem să vă savurați pauzele de ceai sau cafea cu niște bomboane raw aromate, cu coajă de portocală și cacao, sau nucă și rom. Vedeți mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea rapidă a bomboanelor raw și nu ezitați să ne spuneți care a fost preferata voastră!

Ingrediente necesare Bomboane cu Portocală și Cacao:

– 150g nuci
– 240g biscuiți
sirop de agave/ arțar – 3-4 linguri
– 2 linguri cacao
– coaja de la 2 mandarine/ portocale
– suc mandarine/ portocale – 60 ml

Știați că? Pe lângă aroma puternică cu care ne încântă coaja de portocală, aceasta ascunde și numeroase beneficii pentru organism printre care amintim:

-scade nivelul de colesterol;

-protejează sistemul imunitar împotriva răcelii și gripei;

-este benefică în lupta cu kilogramele în plus;

-are un conținut mare de pectină, fibră ce susține combaterea problemelor gastrice.

Ingrediente necesare Bomboane cu Nucă și Rom:

– 150g nucă
– 5 curmale
– 2 linguri cacao
– 2 linguri miere
– 1 linguriță scorțișoară
– rom
– un robot de bucătărie puternic

Se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie și se dau prin glazură – poate fi nucă pisată, cacao, ciocolată neagră topită sau glazură de ciocolată.

Cum se face glazura de ciocolată?

Se topesc 2 linguri de ulei de cocos, apoi se amestecă pe foc până se transformă într-o cremă, împreună cu:

  • 2 linguri sirop (arțar/agave)
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de fulgi de cocos
  • 2 linguri de apă

Enjoy!

bomboane raw cu rom și nuca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.