Chlorella si spirulina sunt specii populare de alge marine, care fac parte din categoria suplimentelor naturale pe care medicii nutritionisti le recomanda, pentru adoptarea unui stil de viata sanatos. Acestea arata aproape la fel si au un gust asemanator, insa se diferentiaza prin unele aspecte pe care nu trebuie sa le ignori. Iata care sunt asemanarile si diferentele dintre cele doua, pentru a decide cand si cum este avantajos sa le consumi.
Chlorella – Recomandari de administrare
Chlorella este o alga populara in intreaga lume, care a avut un rol esential in realizarea unor descoperiri importante in domeniul medicinei. Stiai ca Otto Heirich Warburg a castigat Premiul Nobel, in anul 1931, datorita studiilor efectuate cu privire la respiratia celulara? Aceste studii au avut la baza un superaliment devenit celebru: chlorella.
Aceasta alga cu rol de superaliment este disponibila sub forma de pulbere sau capsule, atat in magazinele fizice care comercializeaza astfel de produse cat si in cele online. Important este sa optezi pentru o varianta sigura, reprezentata de un produs 100% natural, de calitate superioara, pentru a beneficia de intreaga sa gama de beneficii.
Daca optezi pentru varianta chlorellei sub forma de tablete, o poti consuma cu un pahar de apa sau de smoothie, de cel mult trei ori pe zi. Daca alegi sa consumi chlorella sub forma de pudra, o poti include in salatele de legume pe care le consumi sau in smoothies. Doza recomandata pentru adulti este de 2-4 g pe zi, iar cea indicata copiilor este de 1-2 g zilnic.
Chlorella – Beneficii pentru sanatate
Numele Melvin Calvin iti suna cunoscut? Acesta este, de asemenea, castigatorul unui Premiu Nobel datorita studiilor efectuate cu privire la maniera in care plantele verzi proceseaza dioxidul de carbon. Studiile efectuate de acesta au avut la baza aceeasi alga celebra: chlorella.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate pe care aceasta le ofera:
- Datorita continutului sau bogat in vitamine si minerale, aceasta contribuie la intarirea sistemului imunitar;
- Ajuta la echilibrarea metabolismului si a valorii pH-ului din organism;
- Contribuie la detoxifierea si oxigenarea celulelor, fiind o sursa superioara de clorofila si proteine;
- Ajuta la mentinerea unui nivel optim al colesterolului in organism;
- Asigura reglarea trigliceridelor din corp;
- Are proprietati anticancerigene importante, fiind considerata un tratament alternativ eficient pentru prevenirea mutatiilor celulare maligne;
- Contribuie la imbunatatirea circulatiei sangvine;
- Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus si la mentinerea greutatii optime a corpului;
- Sustine dezvoltarea masei musculare;
- Are un rol important in procesul de protejare a organismului de radiatii.
Prin urmare, chlorella reprezinta o alga care poate face minuni pentru sanatatea noastra. Aceasta hraneste corpul, protejeaza sistemul imunitar si contribuie la buna functionare a sistemului digestiv.
Spirulina – Ce este si de ce sa o consumi?
Spirulina este o alga inrudita cu chlorella, fiind considerata unul dintre cele mai vechi organisme de pe planeta noastra. Aceasta reprezinta o sursa completa de substante nutritive, esentiale pentru organism, care o claseaza in topul superalimentelor recomandate celor care vor sa adopte un stil de viata sanatos.
Iata care sunt principalele beneficii ale consumului de spirulina:
- Contribuie la intarirea sistemului imunitar;
- Este un aliat de nadejde in lupta impotriva infectiilor din organism;
- Are un rol important in combaterea anemiei, datorita capacitatii sale de dezvoltare a celulelor rosii;
- Ajuta la combaterea reactiilor alergice, prin prevenirea eliberarii de histamine, substantele care contribuie la aparitia acestora;
- Contribuie la protejarea ficatului, fiind eficienta ca tratament alternativ in cazul persoanelor care se confrunta cu simptomele specifice hepatitei cronice sau a cirozei hepatice;
- Hraneste organismul, datorita continutului sau bogat in minerale, proteine si vitamine.
Spirulina este disponibila online si in magazinele fizice de tip Plafar, atat sub forma de pudra, cat si sub forma de capsule. Indiferent de varianta pe care o preferi, nu uita sa verifici provenienta produsului achizitionat, pentru a te asigura ca acesta este 100% natural, de calitate superioara.
Doza de spirulina recomandata adultilor este de 1.5 – 3g pe zi, iar cea pe care copiii o pot consuma este de 1 – 1.5g zilnic. Se recomanda administrarea acesteia in combinatie cu o dieta alimentara echilibrata, pentru mentinerea sanatatii organismului.
Chlorella vs spirulina – Aspecte importante care le diferentiaza
Iata care sunt aspectele care diferentiaza chlorella de spirulina, pentru a sti cum sa le consumi in paralel sau concomitent si pentru a beneficia de cele mai bune rezultate:
- Desi ambele superalimente fac parte din categoria algelor, chlorella este unicelulara, iar spirulina pluricelulara.
- Chlorella este o alga de culoare verde, iar spirulina este albastra-verzuie.
- Chlorella contine o cantitate dubla de acizi nucleici, esentiali in formarea ADN-ului, in comparatie cu spirulina.
- Spirulina poate fi consumata imediat ce a fost recoltata, fara a necesita prelucrare. In schimb, chlorella necesita un proces de prelucrare, pentru a-i fi distrusi peretii celulari, care ar impiedica preluarea nutrimentelor de catre organism.
- Chlorella contine o cantitate dubla de clorofila, comparativ cu spirulina.
- Spirulina are un continut de fier si proteine mai bogat decat cel al pudrei sau a capsulelor de chlorella.
- Chlorella contribuie la eliminarea metalelor grele din organism, proprietate pe care spirulina nu o prezinta.
Prin urmare, se poate observa, cu usurinta, faptul ca, atat spirulina cat si chlorella reprezinta alge miraculoase, care contribuie considerabil la mentinerea sanatatii. In functie de nevoile organismului tau, le poti consuma in acelasi timp sau separat, in perioade diferite, pentru a beneficia de proprietatile unice pe care le prezinta.