Planteea revine cu o nouă idee de rețetă delicioasă și raw, simplu de făcut și numai bună de savurat!
Ingrediente necesare pentru bază raw:
• morcovi tocaţi – 2 ½ căni
• nuca – 1 cană
• curmale fără sâmburi – 1 cană
• fulgi de nuca de cocos – ½ cană
• scorţişoară – 1 linguriţă
• 1 vârf de cuţit de sare
• nucşoară – ½ linguriţă
Ingrediente pentru cremă:
• caju hidratat peste noapte – 2 cani
• apă – 1/2 cană
• sirop de agave, sirop de arţar sau miere – 6 linguri
• extract de vanilie – 1 linguriță
• sucul de la o lămâie ( sau mai mult, după gust)
• 1 vârf de cuțit de sare
• ulei de nucă de cocos topit – 2/3 cană
• nuci și scorțișoară pentru decor
Bază:
Se mărunţesc morcovii și se lasă de-o parte. Mărunţim apoi nucile şi curmalele în robotul de bucătărie până obţinem o compoziţie omogenă, cu bucăţi mici prin ea. Se adaugă nuca de cocos, morcovii, scorţişoara, nucşoara şi sarea şi se mai amestecă până se omogenizează totul.
Punem amestecul obținut în tavă, îl nivelam, apoi îl punem la rece pentru câteva ore sau până se întărește.
Crema:
În robotul de bucătărie punem nucile caju, apa, îndulcitorul, vanilia, sarea şi sucul de lămâie şi se amestecă foarte bine, pana la omogenitate. Adaugăm uleiul de nucă de cocos topit şi amestecăm din nou. Se toarnă peste amestecul cu morcovi şi se decorează cu nuci şi scorţişoară. Punem la congelator pentru 2 ore.
Prăjitura se ține la congelator şi se scoate cu aproximativ 25 de minute înainte de servire.
Enjoy it!