Echipa Planteea a pregătit pentru voi 2 rețete de Tort Snickers Raw, ușor de făcut și senzațional de gustoase. Acum vă puteți bucura de tortul vostru preferat fără sentimente de vinovăție!
Tort Snickers Raw – Varianta Sărată (1)
Verificați mai jos ingredientele necesare pentru ambele variante Snickers (sărat și dulce), ușor de făcut, și mai ușor de savurat!
Stratul de Nuga :
– 400g unt de migdale
– 3 linguri faina de cocos
– 4 linguri sirop de arțar
Se mixează toate ingredientele bine într-un robot cu lama S sau blender, iar compoziția rezultată se presează pe fundul unei tăvi detașabile.
Stratul de Caramel:
– 400g curmale
– Un praf de sare
Se mixează curmalele într-un robot cu lama S sau blender. Dacă vă doriți o compoziție mai puțin caramelizată, se poate adăuga apa sau se pot hidrata curmalele. Întindem caramelul peste nugă, așezăm nucile pecan și presărăm un praf de sare.
Stratul de Ciocolata:
– 175 g unt de cacao
– 4 linguri cacao
– 2 linguri sirop de arțar sau după preferință
Topim untul de cacao la bain-marie, adăugam cacaoa și siropul de arțar și amestecăm bine. Lăsăm compoziția de ciocolată la rece până când capătă o consistență de cremă, apoi o întindem peste stratul de caramel și nuci.
Mai putem presăra alune de pădure sau ce vă inspiră.
Enjoy!
Tort Snickers Raw – Varianta Dulce (2)
Stratul de Nuga :
– 180g făină de migdale
– 40g făină de cocos
– 2 lingurițe pudră de mesquite
– 30g (aprox. 6 lingurițe) ulei de cocos 50g sirop de cocos/ sirop de agave/ sirop de arțar
– 100 ml lapte vegetal
Amestecăm toate ingredientele uscate, adăugam uleiul de cocos topit la bain-marie, îndulcitorul și punem treptat laptele vegetal. Mixăm bine compoziția până devine cremă și o presăm pe fundul unei tăvi detașabile. Se dă la congelator.
Stratul de Caramel:
– 100g curmale fără sâmburi
– 50g arahide crude
Se mixează curmalele într-un robot cu lama S sau blender. Se oprește robotul din când în când pentru a aduna compoziția cu o spatulă.
Întindem caramelul peste nuga și punem arahidele. Se dă din nou la congelator.
Stratul de Ciocolată:
– ulei de cocos – 50g
– sirop de cocos/ sirop de agave/ sirop de arțar – 15g ( sau dupa gust)
– cacao crudă – 3-4 linguri
Topim uleiul de cocos la bain-marie, adaugam cacaoa, indulcitorul si amestecam bine. Turnam ciocolata peste stratul de nuga cu caramel de la congelator. Ciocolata se va întări imediat datorită straturilor reci.
Spor la prăjiturit!