- porții: 6
- timp de preparare: 3 ore
- dificultate: mediu
- calorii: 539
Ingrediente:
- 2 bucăți de ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 2 morcovi
- o țelină
- 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 1 linguriță de chilli uscat (fulgi de chilli)
- 100 ml vin
- 400 g de linte verde
- 2 cutii de conservă de 400 g de roșii decojite
- 1 kg ciuperci sălbatice
- 4 linguri făină simplă
- 800 ml lapte de migdale
- 70 g brânză Cheddar vegană
- 300g foi de lasagna
- jumătate de buchet de slavie
Pași de preparare
- Curățați ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și adăugați frunzele de rozmarin, după care tocați-le mărunt.
- Adăugați conținutul într-o tigaie, alături de 2 linguri de ulei și fulgii chilli, după care lăsați la foc mediu pentru circa 20 min sau până când amestecul capătă o culoare ușor aurie.
- Adăugați vinul și lăsați-l până clocotește, apoi adăugați cantitatea de linte verde.
- Adăugați roșiile și 400g de apă, după care lăsați la fiert la foc mic timp de o oră.
- Adăugați sare și piper după gust.
- Între timp, tăiați ciupercile și puneți-le într-o altă tigaie și prăjiți-le 5 minute la foc mediu, după care lăsați-le pe o farfurie.
- Ștergeți rapid tigaia și turnați 4 linguri de ulei și amestecați făina. Adăugați treptat laptele de migdale, fierbeți pentru 5 minute, până când se îngroașă, apoi turnați amestecul într-un blender.
- Adăugați o treime din ciuperci în blender alături de 50g brânză, condimentați cu sare și piper, apoi blenduiți până la omogenizare.
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
- Puneți un strat de sosul de legume preparat la început, după care presărați câteva ciuperci, după care puneți o folie de lasagna, iar pe deasupra un strat de sos de brânză. Repetați straturile de 3 ori și terminați cu stratul de sos de brânză și câteva ciuperci presărate.
- Presărați deasupra brânza Cheddar rămasă și adăugași puțină slavie.
- Coaceți lasagna pentru 50 minute la cuptor.
Poftă bună!
sursă: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/tasty-vegan-lasagne/