Lasagna vegană
  • porții: 6 
  • timp de preparare: 3 ore 
  • dificultate: mediu
  • calorii: 539 

Ingrediente: 

Pași de preparare

  1. Curățați ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și adăugați frunzele de rozmarin, după care tocați-le mărunt. 
  2. Adăugați conținutul într-o tigaie, alături de 2 linguri de ulei și fulgii chilli, după care lăsați la foc mediu pentru circa 20 min sau până când amestecul capătă o culoare ușor aurie.
  3. Adăugați vinul și lăsați-l până clocotește, apoi adăugați cantitatea de linte verde. 
  4. Adăugați roșiile și 400g de apă, după care lăsați la fiert la foc mic timp de o oră. 
  5. Adăugați sare și piper după gust.
  6. Între timp, tăiați ciupercile și puneți-le într-o altă tigaie și prăjiți-le 5 minute la foc mediu, după care lăsați-le pe o farfurie. 
  7. Ștergeți rapid tigaia și turnați 4 linguri de ulei și amestecați făina. Adăugați treptat laptele de migdale, fierbeți pentru 5 minute, până când se îngroașă, apoi turnați amestecul într-un blender. 
  8. Adăugați o treime din ciuperci în blender alături de 50g brânză, condimentați cu sare și piper, apoi blenduiți până la omogenizare.
  9. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. 
  10. Puneți un strat de sosul de legume preparat la început, după care presărați câteva ciuperci, după care puneți o folie de lasagna, iar pe deasupra un strat de sos de brânză. Repetați straturile de 3 ori și terminați cu stratul de sos de brânză și câteva ciuperci presărate.
  11. Presărați deasupra brânza Cheddar rămasă și adăugași puțină slavie. 
  12. Coaceți lasagna pentru 50 minute la cuptor. 

Poftă bună!

sursă: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/tasty-vegan-lasagne/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.