O apreciau romanii. O apreciau bunicii noștri. Iar acum o apreciem și noi. Cu gustul ei aparte, aroma inconfundabilă și nenumăratele beneficii pentru sănătate, s-a dovedit extrem de eficientă atât pentru corp, cât și pentru minte. Vorbim, desigur, despre Sfecla Roșie.
Sfecla Roșie este o legumă cunoscută și totuși misterioasă. O știm cu toții și uneori ne mai ajunge în farfurie. Însă știm toate beneficiile pe care le are?
Știm cât este de sănătoasă, de fapt, și cât de mult ne poate ajuta întregul organism?
Citește în continuare și vei afla:
- O scurtă istorie a Sfeclei Roșii;
- Ce vitamine, minerale și antioxidanți conține;
- Care sunt beneficiile ei pentru sănătate;
- Cum se poate consuma ușor, rapid și constant, pentru a-i asimila toate proprietățile.
Hai să începem! 😃
Sfecla Roșie — o legumă pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă
Sfecla roșie ajută omenirea încă de pe vremea Romei Antice, fiind cunoscută pentru proprietățile ei vindecătoare.
În perioada medievală, leguma a fost cultivată pe scară mai largă în Europa și a fost apreciată pentru culoarea sa roșie strălucitoare, cât și pentru proprietățile sale colorante.
Ajunsă în secolul XVIII, cercetătorii au început să studieze sfecla roșie, descoperindu-i conținutul unic și sănătos.
Studiile au continuat până în prezent, când sfecla a intrat în categoria “super-alimentelor” de pe Pământ, având beneficii pentru sănătate dovedite științific.
Conform celor descoperite, leguma are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante impresionante, contribuind la prevenirea și combaterea multor boli grave.
Astfel, este considerată una dintre cele mai sănătoase legume de pe Pământ, fiind consumată în formă naturală, pudră sau suc.
Mixul unic de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți din Sfecla Roșie
Nu e de mirare că Sfecla Roșie este folosită încă de pe vremea Romei Antice.
Studiile arată că această legumă-minune conține nenumărate vitamine, minerale, antioxidanți și nutrienți esențiali pentru organismul nostru.
Conform studiilor medicale, în Sfecla Roșie (Beta vulgaris var. conditiva) găsim:
- Vitamina A
- Vitamina B
- Vitamina C
- Calciu
- Magneziu
- Potasiu
- Fier
- Fosfor
- Iod
- Mangan
- Fier
- Sulf
- Antioxidanți
- Acizi fenolici
- Flavonoide
- Carotenoizi
- Betacianine
- Betanină
Datorită lor, Sfecla Roșie are proprietăți de vindecare semnificative, studiate în universitățile din lumea întreagă.
În continuare, le vom analiza pe toate.
Ce beneficii are Sfecla Roșie
pentru sănătate?
Purifică sângele și previne formarea cheagurilor
Beneficiile sfeclei roșii pentru sânge sunt cunoscute încă de pe vremea bunicilor noștri.
Consumul ei:
- Purifică sângele
- Previne formarea cheagurilor
- Împiedică depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge
Totodată, studiile arată că această legumă sănătoasă menține buna funcționare a întregului sistem sanguin, asigurând o circulație optimă.
Sfecla Roșie protejează inima și întregul sistem cardiovascular
Sfecla roșie face minuni pentru inimă.
Conform studiilor, consumul ei regulat:
- Scade tensiunea arterială
- Contribuie la buna funcționare a miocardului (țesutul muscular al inimii)
- Reglează colesterolul
- Protejează vasele de sânge
Datorită acestor efecte, sfecla roșie contribuie la prevenția bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale, infarctului și insuficienței cardiace.
Când vine vorba de sănătatea inimii și a întregului sistem cardiovascular, sfecla roșie este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma.
Crește rezistența fizică și masa musculară
Mai multe studii au demonstrat beneficiile sfeclei roșii și pentru sport.
Conform celor descoperite, sfecla crește rezistența fizică, contribuie la dezvoltarea țesutului muscular și oferă corpului mai multă energie.
Aceste beneficii se datorează capacității sfeclei de a stimula circulația sanguină, ajutând astfel și la oxigenarea celulelor.
În plus, leguma ajută inima și plămânii să funcționeze mai bine în timpul exercițiilor fizice, îmbunătățind astfel performanțele sportive.
Luptă împotriva stresului oxidativ
Acizi fenolici. Flavonoide. Betacianine. Carotenoizi.
Sfecla roșie conține toți acești antioxidanți puternici, care luptă cu succes împotriva stresului oxidativ.
Astfel, organismul nostru este protejat împotriva bolilor cronice, îmbătrânirii premature și bolilor cardiovasculare.
Combate inflamația din organism
Studiile arată că sfecla roșie are puternice proprietăți antiinflamatorii, reușind astfel să scadă riscul unor boli grave precum Alzheimer, Parkinson, demență sau diabet.
Aceste beneficii se datorează betaninei — un pigment cu beneficii antiinflamatorii, regăsit în cantități bogate în sfecla roșie.
Datorită lui, consumul de sfeclă reduce inflamația din corp și contribuie la prevenția multor boli grave.
Menține creierul ager
Știai că sfecla roșie are și beneficii pentru creier?
Leguma stimulează fluxul sangvin și aportul de oxigen la nivel de creier, având nitrați cu efect dilatator asupra vaselor de sânge.
Drept urmare, sfecla roșie menține creierul ager chiar și la vârste înaintate, îmbunătățind memoria și capacitatea de a lua decizii.
Relaxează mintea și oferă o stare de bine
În sfecla roșie găsim și triptofan + betanină — 2 substanțe care relaxează mintea și oferă o stare de bine.
Betanina se află în compoziția multor tratamente antidepresive, datorită efectului său de calmare și capacității sale de a liniști mintea.
Astfel, printr-un consum regulat de sfeclă, starea de spirit se poate îmbunătăți sesizabil.
Protejează microbiota intestinală
Mai multe studii au demonstrat că sfecla roșie îmbunătățeste diversitatea și activitatea bacteriilor benefice din intestin, ajutând organismul să funcționeze corespunzător.
Totodată, consumul sfeclei oferă protecție împotriva unor afecțiuni gastrointestinale, având un rol important în prevenție.
Poate reduce riscul de cancer
Un consum regulat de sfeclă roșie poate reduce și riscul de cancer, conform anumitor cercetări.
Acest efect pozitiv se datorează betaninei — substanța care dă culoarea sfeclei și care poate, totodată, reduce diviziunea și dezvoltarea celulelor tumorale.
Betanina are un puternic rol antioxidant, reușind să încetinească progresia tumorilor și chiar să contribuie la prevenția lor.
Contribuie la detoxifierea ficatului
Sfecla roșie este una dintre cele mai benefice plante pentru sănătatea ficatului.
Aceasta stimulează funcția de detoxificare a ficatului, ajutându-l să elimine multe toxine.
Pe lângă asta, sfecla protejează ficatul de numeroși factori oxidativi și de inflamații, asigurându-i sănătatea și buna funcționare.
Sfecla Roșie asigură o imunitate de fier
În sfecla roșie vei găsi o cantitate bogată de vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi, cu beneficii dovedite pentru sistemul imunitar.
Împreună, asigură o imunitate de fier și ajută organismul să lupte împotriva gripei, răcelilor și virozelor respiratorii.
Adițional, sfecla roșie stimulează globulele albe din sânge, crește numărul de anticorpi și ajută la prevenirea infecțiilor.
Astfel, leguma acționează ca un scut pentru sistemul imunitar, protejându-l pe cale naturală.
Combate anemia pe cale naturală
Sfecla roșie contribuie și la combaterea anemiei, datorită unui conținut ridicat de fier, magneziu și vitamina B6.
Toate funcționează împreună pentru a stimula procesul de formare a globulelor roșii, ținând anemia la distanță.
Dacă vrei să scapi de anemie pe cale 100% naturală, sfecla roșie e aici să te ajute.
—————
După cum vezi, Sfecla Roșie are numeroase beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte.
Acestea sunt doar o parte dintre ele, însă lista se extinde mult și bine.
Un suc de Sfeclă Roșie cum n-ai mai băut până acum
Acum poți avea parte de sfecla roșie într-un suc 100% natural, ecologic și vegan, care se evidențiază prin puritatea lui.
Este realizat doar din sfecle roșii proaspete și alese cu grijă, care sunt crescute în regim ecologic la cele mai înalte standarde.
Fiind un suc pur, obținut prin presare la rece, îi simți gustul și aroma lăsate de Mama Natură încă de la prima înghițitură.
Alături de el, te bucuri de toate proprietățile acestei plante sănătoase, care sunt păstrate intacte de cutia specială a sucului.
Bea 150 ml în fiecare zi și bucură-te de sfecla roșie într-un format pur, concentrat și ușor de consumat.
Include sfecla roșie în dieta ta zilnică și descoperă-i beneficiile pe propria piele
Cu un mix unic de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți în compoziția ei și o istorie care datează încă din vremea Romei Antice…
… Sfecla Roșie este una dintre cele mai sănătoase și benefice legume pe care le poți include în dieta zilnică.
Acum o poți consuma simplu, rapid și accesibil, sub forma unui suc natural, ecologic și concentrat, care-i păstrează proprietățile intacte.
Cu doar 150 ml de suc în fiecare zi, Sfecla Roșie:
- Purifică sângele și previne formarea cheagurilor
- Protejează inima și întregul sistem cardiovascular
- Crește rezistența fizică și masa musculară
- Luptă împotriva stresului oxidativ
- Combate inflamația din organism
- Menține creierul ager
- Relaxează mintea și oferă o stare de bine
- Protejează microbiota intestinală
- Poate reduce riscul de cancer
- Contribuie la detoxifierea ficatului
- Asigură o imunitate de fier
- Combate anemia pe cale naturală