Siropul de artar, un inlocuitor sanatos al zaharului!
Sursa foto: Pixabay.com
Una dintre problemele cu care se confrunta omenirea din ce in ce mai mult in ultimii ani vizeaza consumul exagerat de zahar. Obezitatea si diabetul reprezinta doar doua dintre efectele consumului de zahar in exces si de aceea o solutie foarte potrivita este inlocuirea acestuia cu indulcitori naturali.
Siropul de artar este un inlocuitor care nu este doar bogat in gust, ci si in proprietati benefice pentru organism. De aceea, poti cauta si folosi sirop de artar la pret avantajos in magazinele specializate in domeniul produselor dedicate sanatatii organismului, pentru a experimenta si tu beneficiile si avantajele sale.
Siropul de artar este cunoscut de catre majoritatea utilizatorilor din filmele sau retetele americane, in care este folosit ca topping pentru clatitele pufoase. El inlocuieste zaharul, iar strategia de promovare este una cat se poate de eficienta. Cumva il putem privi si ca pe un mesaj, prin care ni se transmite ca este nevoie sa avem grija de sanatatea noastra.
Siropul de artar este extras, precum ii spune si numele din arborele de artar. Din acest motiv, Canada este tara cea mai cunoscuta pentru productia de sirop de artar. Siropul de artar are un gust dulce in mod natural, desi seva extrasa este transparenta si cu un continut foarte redus de zaharuri. Procesul de fierbere este cel care ajuta practic la obtinerea siropului, deoarece in acest fel apa din seva se evapora. Siropul, care poate avea diferite nuante, in functie de tipul artarului (exista mai multe specii de artar), este singurul care ramane in urma acestui proces.
In ce preparate poti folosi siropul de artar?
Daca iti doresti sa gusti si tu din preparatele americane, ei bine poti sa iti faci singur clatite pufoase, peste care sa pui o portie generoasa de sirop de artar. Reteta este simpla si vei avea nevoie doar de cateva ingrediente: lapte, oua, un praf de sare, faina si praf de copt, astfel incat acestea sa fie pufoase. Vei amesteca ingredientele si vei doza in tigaie cantitatea de aluat necesara pentru fiecare clatita pufoasa in parte. Stivuieste si toarna apoi siropul de artar, pentru un gust desavarsit si o experienta culinara cu adevarat noua. Daca iti este pe plac, poti adauga chiar si un fruct alaturi de acest preparat, iar capsunele si afinele par ca se preteaza cel mai bine unui astfel de mic dejun sanatos.
Siropul de artar poate fi folosit si ca indulcitor pentru ceaiuri si prajituri, fiind o sursa bogata de mangan si zinc. De asemenea, acest sirop face concurenta serioasa mierii de albine, deoarece proprietatile sale merg mai departe de a fi doar un simplu indulcitor. Siropul de artar poate fi folosit chiar si in cazul dietelor, deoarece neavand aport de zaharuri el nu va contribui la cresterea greutatii. Acest lucru este foarte important, deoarece o dieta normala si corecta de slabire ar trebui sa se bazeze pe o alimentatie sanatoasa, iar siropul de artar chiar contribuie din plin cu substante nutritive naturale.
Sanatatea noastra este importanta si ar trebui sa intelegem ca natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru a supravietui si pentru a ne hrani in mod sanatos. Siropul de artar este o sursa bogata de substante nutritive si in consecinta ar trebui consumat pentru un aport zilnic de energie si sanatate. Beneficiile sale incep sa se vada repede in timp, starea noastra de bine fiind influentata de compusii naturali de care avem nevoie in fiecare zi.
Sanatatea e in mainile tale, insa pentru a o pastra, trebuie sa fii informat. De aceea noi iti oferim aceste detalii, pentru a intelege mai usor cat de mult bine iti pot face lucrurile pe care chiar natura, in bunatatea sa, ti le ofera..
Frumos articol care iese în evidență de cele similare de pe internet. Datorită lui, am devenit interesat de subiect și cu siguranță voi citi mai multe postări de la tine. Am sentimentul că nu voi regreta:)