Această rădăcinoasă este bogată şi în vitamina C, care stimulează producţia de colagen, participă la metabolismul grăsimilor şi este un antioxidant foarte puternic.
Reduce riscul de infarct
Fiind atât un mineral, cât şi un electrolit, potasiul este esenţial pentru funcţionarea corectp a muşchilor, inimii şi oaselor. Consumul regulat de alimente bogate în potasiu, precum păstârnacul, reduce riscul de infarct şi hipertensiune. Totuşi, păstârnacul nu este recomandat persoanelor în vârstă şi celor ce consumă medicamente pe bază de ibuprofen.
Reduce riscul aparţiei maformaţiilor congenitale
Păstârnacul le este de mare ajutor persoanelor cu afecţiuni renale, obeze sau care se confruntă cu celulita. Această rădăcinoasă stimulează sistemul imunitar, sistemul digestiv, pielea şi nervii, reduce constipaţia şii riscul apariţiei malformaţiilor congenitale.
Totodată, îmbunătăţeşte activitatea plămânilor, ameliorând simptomele bolilor respiratorii. În plus, păstârnacul are proprietăţi diuretice şi antioxidante.