Bomboane raw vegane cu caju si cocos
Cine zice ca dulciurile nu sunt sanatoase?
Un desert delicios, numai bun pentru a indulci ziua!
Nucile de caju si migdalele sunt pline de proteine, minerale (magneziu, cupru, fosfor, mangan, fier, zinc, selenium) si vitamine (C, E, K si complexul de vitamine B), delicatii fulgi de cocos parfumeaza discret iar uleiul de cocos este bogat in antioxidanti si acizi grasi cu lant mediu, minerale, vitaminele E si K.
Ingrediente:
130 gr caju hidratat cel putin 2-3 ore
150 gr fulgi cocos (pastreaza cateva linguri pentru ornat)
Extract de vanilie
4 linguri ulei de cocos topit la bain-marie
3 linguri miere/sirop de agave
15-20 migdale crude (pentru interior)
Se scurge caju-ul, se pune in robot, se adauga restul ingredientelor, in afara de migdale. Se mixeaza pana se obtine o pasta consistenta. Se ia cate puntin din compozitie, se pune cate o migdala si se modeleaza sub forma de bilute, apoi se tavalesc prin fulgii de cocos ramasi. Se lasa bomboanele 2 ore la frigider, pentru a se intari.
Pofta buna!