Planteea vă oferă o rețetă de înghețată delicioasă și sănătoasă pe care am încercat-o și care ne-a readus, pentru câteva momente, în mijlocul unei veri însorite și liniștite.
Se pune banana in robotul de bucatarie si se mixeaza. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza din nou. Cacaoa, mierea si vanilia in functie de preferinte. Si inghetata este gata!
Se pune in forme si se baga la congelator.
Baza acestei inghetate o constituie banana sau iaurtul sau ambele (cum prefer eu). Pornind de la baza ne putem lasa imaginatia sa zboare.
Putem pune fructe - capsuni, zmeura, piersica, mango, fructe de padure, pepene galben. Sau jumatate capsuni, jumatate ciocolata. Atentie insa, ca in functie de fructele folosite vom avea si cremozitate diferita. Banana este foarte cremoasa dar si persistenta ca gust. Al 2 lea fruct trebuie sa fie suficient pentru a domina ca si aroma. Mango, de altfel, este cremos.
Putem presara nuca pisata sau fulgi de migdale.
Sau ne putem opri la baza si rezulta o inghetata de banane. Putem pune carob in loc de cacao daca este destinata copiilor mici, ciocolata neagra topita sau cafea.
Enjoy!