De data aceasta Planteea propune o rețetă de Tort Raw de Ciocolata cu Fistic.
Pentru CREMĂ ne trebuie:
-300g caju hidratat 2-3 ore
-1,1/2 cană de lapte de cocos
-1/2 cană cacao
-1/2 cană sirop de agave
-1/3 cană ulei de cocos
-1 praf de sare
Pentru decor: fistic, boabe cacao sfărâmate.
Pentru blat punem in robotul de bucatarie curmalele si le maruntim bine pana devin o pasta ca un caramel, apoi adaugam si migdalele, pudra de cacao, siropul de agave (am turnat putin lapte de migdale pentru a se lega) si mixam bine. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil si o introducem la rece.
Pentru crema mai intai mixam caju-ul pana devine pulbere ( nu prea mult pentru ca se va transforma in pasta) dupa care punem restul de ingrediente in blender si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata. Cantitatea de cacao si sirop de agave se poate ajusta in functie de preferinte. Din cand in cand oprim robotul si curatam peretii vasului cu o spatula. O turnam peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Inainte decoram cu ce dorim – noi am ales fistic dar la fel de bine pot fi fructe, cacao nibs, fasii de ciocolata neagra, fulgi de cocos.
Se portioneaza si se poate pastra la congelator 2-3 saptamani.
Enjoy it!