Tort Snickers Raw
Stratul de Nuga:
- făină de migdale – 180g
- făină de cocos – 40g
- pudră de mesquite – 2 lingurite
- ulei de cocos – 30g ( aprox. 6 lingurite)
- sirop de cocos/ sirop de agave/ sirop de artar – 50g
- lapte vegetal – 100 ml
Amestecam toate ingredientele uscate, adaugam uleiul de cocos topit la bain-marie, îndulcitorul și punem treptat laptele vegetal. Mixam bine compozitia pana devine o crema si o presam pe fundul unei tavi detasabile. Se da la congelator.
Stratul de Caramel:
- curmale fără sâmburi – 100g
- arahide crude – 50g
Se mixeaza curmalele intr-un robot cu lama S sau blender. Se opreste robotul din cand in cand pentru a aduna compozitia cu o spatula si a mixa din nou.
Intindem caramelul peste nuga si punem arahidele. Se da din nou la congelator.
Stratul de Ciocolată:
- ulei de cocos – 50g
- sirop de cocos/ sirop de agave/ sirop de artar – 15g ( sau dupa gust)
- cacao crudă – 3-4 linguri
Topim uleiul de cocos la bain-marie, adaugam cacaoa, indulcitorul si amestecam bine. Turnam ciocolata peste stratul de nuga cu caramel de la congelator. Ciocolata se va întări imediat datorită straturilor reci.