Siropul de agave, cunoscut si sub numele de nectar de agave, este un indulcitor natural cu o consistenta similara cu a mierii, usor mai subtire. Acesta este extras din diferite specii de plante de agave care cresc cu precadere in Mexic si in Africa de Sud. Abia cand acestea au 7-10 ani, frunzele lor sunt taiate, iar nucleul lor este recoltat.
Prezent in forma lichida, un sirop agave este usor de dizolvat, asadar este potrivit pentru indulcirea ceaiului, a cafelei, dar si pentru gatit.
Acest sirop are un indice glicemic si un numar de calorii mult mai scazut decat zaharul obisnuit. Totodata, pentru ca este cu 30% mai dulce, se va folosi in cantitati mult mai mici. Acesta se utilizeaza ca topping pentru cereale, clatite sau paine. Poate fi folosit in locul mierii pentru deserturi, dar trebuie sa tii cont de vascozitatea sa.
Te poti bucura de beneficiile consumului de sirop de agave pret de o viata intreaga. Acesta este bogat in calciu, ajuta la reglarea tensiunii arteriale, mentine o greutate corporala sanatoasa si intareste oasele.
Nectarul de agave este o alegere mai buna pentru persoanele cu diabet, deoarece are o valoare a indicelui glicemic mai scazuta. Acest indice masoara modul in care alimentele bogate in carbohidrati afecteaza nivelurile de glucoza din sange. Desi nectarul de agave este cu siguranta bogat in fructoza (o forma de zahar), acesta nu influenteaza masiv nivelul de zahar din sange.
Plafarul online Planteea iti pune la dispozitie sortimente variate de indulcitor natural. Comanda si convinge-te de beneficiile acestuia!