Mirea de manuka, obținută din polenul florilor arbuștilor Manuka, originari din Noua Zeelanda, este unul dintre cele mai sanatoase produse pentru consum datorită proprietăților dezinfectante și terapeutice. Este o miere utilizata inca de acum sute de ani deoarece beneficiile sale au fost cercetate și validate de catre medicina moderna.

Beneficiile importante pe care le are mierea de manuka

Este produsul, care contine o cantitate mare din complexul de vitamina B, calciu, fier, cupru, magneziu, potasiu, zinc și sodiu. Conține aminoacizi și este un foarte bun stimulent imunitar. Într-un studiu realizat cu aceeași cantitate de miere de manuka și miere normală s-a dovedit faptul că mierea de manuka conține mai multe substanțe nutritive, de până la patru ori. Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antimicrobiene, antiseptice, antioxidante, antifungice si antiinflamatorii.

 

Beneficiile mierii de manuka pentru păr

Mierea de manuka curăță, hidratează și calmează scalpul, dacă există această situație. Așa că iată ce măști simple și rapide îți poți face acasă pentru păr:

 

Pentru căderea părului. Poți amesteca o linguriță de miere cu o linguriță de scorțișoară, iar rezultatul îl aplici pe scalp și masezi ușor timp de aproximativ 5minute. Această mască ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și întărește rădăcina firului de păr.

 

Pentru un scalp uscat. O linguriță de zahăr brun împreună cu o linguriță de miere. Aplică pe scalp compoziția și las-o să acționeze câteva minute, cu cât stai mai mult, cu atât este mai bine, după care te speli normal pe cap. Această procedură te va ajuta să îți exfoliezi și hidratezi pielea, având efect calmant.

 

Pentru vârfuri despicate. O lingurită de maioneză, un ou și o linguriță de miere. Masca te va ajuta să îți regenerezi firul de păr, dar și să îl ajuți să nu se mai degradeze.

 

Pentru păr subțire și fragil. O linguriță de miere și două lingurițe de ulei de ricin. Această mască te va ajuta să îți întărești firul de păr și să nu îți mai cadă. Se va regenera mult mai repede și ușor dacă îți vei face această mască în mod constant.

 

Pentru păr uscat. Amestecă o linguriță de miere cu jumătate de avocado și 5 lingurițe de ulei de măsline. Pentru părul uscat, această combinație de ingrediente este ideală pentru că asigură o hidratare intensă.

 

Pentru păr gras. O linguriță de miere, două lingurițe de suc de lămâie și un gălbenuș de ou. Îți lași masca să acționeze în jur de 30 de minute după care te speli normal pe păr.

Pentru a reda strălucirea. Poți să adaugi o linguriță de miere în balsamul de păr pe care îl folosești în mod constant deoarece mierea are proprietăți regenerante și îi va oferi strălucire părului. Este un adjuvant și în cazul în care ți se electrizează des părul.

Despre mierea manuka merita citit si:

Beneficiile mierii de manuka
Alternativa ecologica pentru fortificarea sistemului imunitar
Mierea de manuka pentru copii
Cum iti ajuta mierea manuka parul?

3 thoughts on “Cum îți ajută mierea de manuka părul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.