Cum sa ii oferi o alimentatie fara zahar copilului tau

Cum sa ii oferi o alimentatie fara zahar copilului tau

Alimentatia copiilor este foarte importanta, mai ales in primii ani de viata, in perioada lor de formare a gusturilor. O educatie alimentara corecta incepe inca de la varste fragede, astfel incat aceasta sa aiba ramificatii mai tarziu, in viata de adult.

Astazi este foarte greu insa sa depasim cutumele cauzate de catre efectele zaharului, deoarece absolut totul in jurul nostru contine zahar, iar acesta are efecte negative asupra copiilor. De aceea este bine sa ne orientam catre utilizarea unor produse care sa fie mult mai sanatoase, dar care sa ne ofere si caracteristici mai bune in ceea ce priveste gustul.

Sursa foto: Pixabay.com

 

Cum putem asigura copiilor o alimentatie sanatoasa, fara zahar?

 

Pentru a elimina zaharul din alimentatia copiilor cumpara sirop de artar si inlocuieste zaharul din preparate. Siropul de artar poate fi consumat atat ca atare, cat si in preparate si nu modifca substantial gustul acestora. Iti va fi usor sa integrezi acest sirop in alimentatia celor mici, deoarece gustul sau dulce le va fi pe plac si ii va atrage. In acelasi timp, nu va trebui sa te ingrijorezi cu privire la gustul dulce, deoarece acesta va proveni dintr-o sursa naturala, care nu este procesata si nici tratata in mod chimic.

 

Siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru prajituri

 

Prajiturile din comert contin substante care nu aduc un aport nutritiv copiilor si tocmai de aceea ar trebui inlocuite cu variante sanatoase si la fel de gustoase. O idee buna ar fi sa faci prajituri si biscuiti de casa, pe care sa le poti indulci cu ajutorul siropului de artar ori de cate ori este nevoie. Vei vedea ca celor mici le va placea tare mult acest gust, iar in acest fel tu vei reusi sa ii ghidezi catre o alternativa mult mai sanatoasa a zaharului. Poti pune sirop de artar si in compozitia pentru prajituri, dar il poti folosi si ca topping in cazul altora. Vei vedea ca posibilitatile sunt nenumarate si ca vei primi in plus multa sanatate. Cand sunt mici, copii nu cunosc gusturile. Acestea se formeaza in functie de alimentele pe care le oferim, iar mai tarziu, gustul se transforma in preferinta. De aceea este indicat ca noi sa formam gusturi sanatoase, care mai tarziu sa mentina starea de bine a organismului, fara sa folosim substantele modificate sau potentiatori de gust.

 

Siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru ceaiuri si sucuri

 

Este important sa stii ca siropul de artar poate fi folosit atat pentru prepararea bauturilor calde cat si pentru prepararea celor reci. El nu va schimba gustul bauturii si acestea se vor dovedi a fi cu mult mai gustoase. Lapticul de dimineata, sau cel de seara, poate fi incalzit si indulcit cu sirop de artar. Compoturile pot fi pregatite in acelasi fel, iar ceaiul cu putina lamaie si sirop de artar va fi in mod cert cu mult mai gustos.

 

Siropul de artar poate fi folosit chiar si pentru cafeaua ta

 

Care este cel mai bun exemplu in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa a copiilor tai? O educatie sanatoasa va incepe de timpuriu, daca cei mici vor avea un exemplu palpabil in fata lor. De aceea, daca si tu vei folosi siropul de artar pentru propriul consum, vei constata ca va fi mult mai usor sa educi in vederea unei alimentatii sanatoase.

 

Siropul de artar are multiple utilizari si poate fi consumat deopotriva atat de copii cat si de adulti. Este important sa includem siropul de artar in alimentatia noastra, pentru ca doar in acest fel vom reusi sa ne protejam sistemul imunitar, dar si organismul de anumite probleme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.