Beneficiile mierii de Manuka

Foto: pixabay.com

Inca din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat pentru gustul sau foarte bun, dar si pentru proprietatile sale, fiind benefica pentru sanatate. Se cunostea demult ca mierea reprezinta un bun calmant pentru tratarea tusei, pentru intarirea imunitatii si tratarea racelilor, dar si pentru rezolvarea problemelor digestive. De asemenea, mierea are numeroase beneficii si pentru piele, fiind un ingredient natural sanatos pentru ten.

Mierea de Manuka are numeroase proprietati, antibacteriene, antivirale, antioxidante, antimicrobiene, dar si antiinflamatorii sau antifungice. Beneficiile sale sunt numeroase, fiind considerata singura miere medicinala din intreaga lume. Denumirea acesteia vine tocmai de la copacul Manuka, originar din Noua Zeelanda. Mierea de Manuka are o culoare portocalie inchisa si un gust de eucalipt. Aceasta contine metilglioxal (proprietati antibacteriene), dar si peroxid de hidrogen, acesta fiind benefic pentru calitatile sale antibiotice.

Iata mai jos beneficiile mierii de Manuka:

Trateaza infectiile

Tinand cont de continutul sau, aceasta miere de Manuka poate trata infectiile periculoase pentru organism. Vorbim aici despre Helicobacter Pylori, streptococul auriu, streptococcus faecalis, dar si E.coli. Se spune despre mierea de Manuka ca este mult mai eficienta decat oricare alt medicament existent in farmacii, pentru tratarea acestor infectii, rezistente la antibiotice.

Combate problemele gastrointestinale

Stim cu totii ca Romania se afla pe harta tarilor cu cel mai mare consum de antibiotice, iar acest lucru ar putea determina distrugerea microflorei intestinale. De aceea, multi medici recomanda ca odata cu antibioticul sa se consume si probiotice. Insa, aceasta miere de Manuka UMF 20 este pe langa cel mai puternic antibiotic natural si un produs eficient pentru combaterea problemelor gastrointestinale de acest tip.

In plus, aceasta trateaza durerile de stomac, parazitii intestinali, refluxul gastro intestinal, ulcerul si aciditatea, dar si bacteria Helicobacter Pylori.

Intareste imunitatea

Aceasta miere de Manuka UMF 20 intareste imunitatea organismului si mai ales ajuta in combaterea problemelor de ordin respirator. Mai exact, cu ajutorul acesteia am putea spune adio infectiilor respiratorii, racelilor si gripei. In plus, atunci cand aducem in discutie aceste beneficii ar trebui sa evidentiem ca mierea de Manuka este un bun aliat pentru tratarea migrenelor, durerilor de gat, sinuzitelor, tusei, pneumoniilor sau bronsitelor. De aceea, se recomanda a fi introdusa si in dieta copiilor cu avizul medicului pediatru, protejandu-i in fata problemelor de acest tip si facandu-i mai puternici in fata bolilor.

Protejeaza sanatatea dintilor

Cu totii ne confruntam la un moment dat cu aparitia cariilor dentare sau probleme ale gingiilor ce pot conduce la paradontoza. Cu toate acestea, mierea de Manuka are proprietati antimicrobiene si astfel impiedica formarea placii dentare si astfel determina prevenirea tuturor problemelor de mai sus.

Are grija de piele

Mierea de Manuka are grija de piele, avand un efect antiinflamator. De asemenea, stim despre aceasta ca poate reduce timpul de vindecare al ranilor si arsurilor usoare. In plus, cei ce sufera de ulcer venos ar putea scapa de aceasta problema, aplicand miere de Manuka pe zona afectata.

Un alt beneficiu este acela ca poate ajuta bebelusul sa scape de iritatiile provocate de scutec, asa ca este bine sa folositi acest produs, natural 100%.

De asemenea, la nivelul tenului, mierea de Manuka reduce petele, roseata si mai ales curata bine porii si previne acneea. De aceea, este bine sa realizati ori de cate ori aveti ocazia masca cu miere de Manuka, perfecta pentru ten.

Previne insomniile

In ultima perioada, tot mai multi sunt cei ce se confrunta cu probleme ale somnului. De aceea, gratie proprietatilor sale, mierea de Manuka reuseste sa elibereze in organism glicogen, determinand cresterea nivelului de melatonina. Cu ajutorul sau se combat insomniile si de aici si alte probleme de sanatate ce ar putea aparea, precum diabetul, anxietatea, depresia, artritele sau chiar probleme cardiovasculare.

4 thoughts on “Beneficiile mierii de Manuka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.