Mierea de Manuka – proprietati benefice pentru sanatate

Miere de manuka

Mierea este folosita din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor multiple pe care le aduce sanatatii. Trateaza gripa si raceala, calmeaza tusea, ba chiar diminueaza crampele si imbunatateste sistemul digestiv. Beneficiile mierii traditionale sunt cu mult depasite de mierea de Manuka, produsul recunoscut datorita proprietatilor antivirale, antioxidante, antiinflamatorii, antifungice si antimicrobiene. Iata cateva dintre cele mai importante proprietatii ale mierii de Manuka.

Ce este mierea de manuka?

Mierea de Manuka este produsul cerficat si recunoscut de catre autoritatile medicale ca singura miere medicinala din lume. Este originara din Noua Zeelannfa, acolo unde albinele culeg nectarul florilor ale arborelui Manuka, iar din nectar se prepara mierea portocalie, cu un gust usor de eucalipt caramelizat. Este bogata in Metilglioxal, compusul care are o putere ridicata antibacteriana. Metilglioxal se gaseste in mai multe tipuri de miere, insa in mierea de Manuka are concentratia cea mai mare.

Proprietati miere de manuka 

Datorita proprietatilor sale, mierea de Manuka este produsul cel mai eficient in distrugerea microorganismelor bacteriene si fungice precum E.coli, Staphylococcus aureus, Helicobacter Pylori, Streptococcus faecalis, etc. Mierea are o eficienta cu 50 de ori mai mare fata de anumite antibiotice clasice gasite in farmacie.

  • Imbunatateste problemele gastro-intestinale.

Multe dintre antibioticele consumate pentru diferite afectiuni lasa urme grave la nivelul stomacului si asa apar complicatiile gastro-intestinale. Folosirea antibioticelor creaza o rezistenta ridicata la anumite bacterii, iar pastilele obisnuite pot provoca adevarate probleme precum distrugerea microflorei intestinale, esentiala pentru procesul optim al digestiei. Mierea de Manuka are efecte antibiotice puternice si in mod natural trateaza afectiunile gastro intestinale precum aciditatea si refluxul gastric, arsurile la stomac sau diferite bacterii.

  • Imbunatateste sistemul imunitar

Sustine imbunatatirea sistemului imunitar datorita proprietatilor curative si efectelor antivirale. Durerile in gat sau infectiile sistemului respirator, simptome care arata un sistem imunitar slabit, pot fi tratate cu ajutorul mierii de Manuka. Este recomandata pentru consum si in cazul durerilor de gat provocate de chimioterapie sau durerilor din cauza bacteriilor precum Stafilococul auriu.

  • Imbunatateste sanatatea orala

Consumata in mod regulat,  mierea de Manuka poate impiedica formarea placilor dentare, protejand cavitatea bucala de aparitia cariilor. Contribuie la o sanatate optima a gingiilor si amelioreaza efectele paradontozeii. Sunt recomandate chiar si pastilele de mestecat care au in compozitie miere de Manuka. Reduc cu un procent de 35% placa bacteriana, insa consumate impreuna cu mierea, acestea pot avea rezultate mult mai favorabile.

  • Vindeca ranile

Pentru arsurile sau ranile usoare mierea de Manuka are un efect garantat. De asemenea, este recomandata si pentru tratarea infectiilor aparute la nivelul pielii, grabind procesul de insanatosire generala. Mierea vindeca si amelioreaza mult mai repede durerile si scade nivelul inflamatiilor. Are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante si poate preveni infectiile aparute din cauza ulcerului venos.

  • Te scapa de acnee

Pentru ca este un bun antibacterian, mierea are si efecte antiseptice si antiinflamatorii, iar asta o face un remediu perfect pentru problemele tenului. Mierea de Manuka trateaza roseata, indeparteaza petele, curata porii de infectie si previne dezvoltarea bacteriilor.  

Despre mierea de Manuka poti sa mai citesti:

Mierea de Manuka pentru sanatate:

Fortificarea sistemului imunitar
Alte beneficii ale mierii de Manuka
Motive pentru a introduce mierea de Manuka in alimentatie

Mierea de Manuka in cosmetica:

Masti pentru ten cu miere de Manuka
Beneficiile mierii de Manuka pentru par
Mierea de manuka adjuvant natural impotriva acneei

2 thoughts on “Mierea de Manuka – proprietati benefice pentru sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.