Top 5 beneficii pe care le au semintele si nucile asupra organismului

Nucile si semintele sunt alimente foarte gustoase si benefice pentru sanatate. Consumate crude, aceastea sunt foarte recomandate atat pentru consumul zilnic, dar si in dietele pentru slabit. Desi sunt satioase, ele au un continut scazut de calorii si, consumate in cantitati reduse, aduc un aport optim de vitamine, minerale si fibre pentru organism. 

Ce contin nucile si semintele ?

Aceste tipuri de alimente sunt recunoscute pentru potentialul lor nutritiv. Acizi grasi esentiali omega 3, magneziu, zinc, fier, cupru, dar si proteine si vitamine – toate acestea intra in componenta lor. Iata care sunt principalele 6 categorii de nutrienti continute de nuci si seminte:

Citeste aici si despre Beneficiile acizilor grasi Omega 3.

  1. Proteine ​- proteinele se regasesc in semintele de dovleac si in semintele de floarea soarelui si au beneficii care se manifesta la nivelul sistemului cardiovascular, reducand gradul de colesterol; in plus, previn cancerul.
  2. Vitamine – atat nucile cat si semintele contin diverse categorii de vitamine; astfel, semintele de susan sunt bogate in vitamina B1, cele de floarea soarelui contin vitamina E, la fel ca si cele de canepa.
  3. Minerale – ​semintele de susan si de floarea soarelui detin necesarul zilnic de minerale. Consumul lor are efecte antiinflamatorii si anticangerigene.
  4. Fibre –​semintele de floarea soarelui contin fibre, ca si semintele de Chia. Acestea se digera usor si dau energie.
  5. Amino-acizi – semintele de in, dar si nucile romanesti sunt o sursa bogata de acizi grasi omega 3, prevenind imbolvirea sistemului osos si proetejand sistemul cardiovascular, prin reducerea presiunii arteriale si prin mentinerea flexibilitatii vaselor de sange.
  6. Magneziu – nucile sunt surse foarte bune de magneziu, iar studiile au aratat ca opt nuci pe zi reduc sansele de aparitie a atacului vascular cerebral. Pe langa magneziu, mai contin si potasiu si fosfor, devenind alimente recomandate in tratarea anemiilor si chiar si depresiilor.

Top 5 efecte benefice pentru organism pe care le are consumul de nuci si seminte

  1. Reduc colesterolul si riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare ​- nucile si semintele introduse in dieta zilnica inseamna o inima mai sanatoasa. Datorita magneziului pe care il contin, ele participa la actiuni care au loc in organism, cum ar fi pomparea inimii si relaxarea vaselor de sange.
  2. Regleaza traznitul intestinal – ​sanatatea sistemului digestiv poate fi pastrata prin includerea in dieta zilnica a fibrelor. Astfel, se recomanda consumul de seminte chia si de floarea soarelui.
  3. Pastreaza sanatatea articulatiilor si a oaselor – ​nucile, la fel ca si semintele de in sau de dovleac ajuta la intarirea sistemului osos, datorita continutului lor plin de magneziu, fosfor si vitamine.
  4. Imbunatatesc activitatea creierului ​- arahidele contin acid folic, care este esential pentru dezvoltarea creiului. De asemanea, consumul de arahide previne instalarea sindromului Alzeimer.
  5. Cresc calitatea somnului – ​in special semintele de dovleac sunt cele care, pe langa proprietatile lor antiinflamatorii, mai au si rol in sporirea calitatii somnului. Ele contin triptofan, care se transforma in serotonina si mai apoi in melatonina, cunoscuta si ca “hormonul somnului”.

Planteea este farmacia naturista de unde poti procura​ seminte si nuci ​gustoase si sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.